La petite Baigneuse van Philippe Wies, Maury, Roussillon

De 12,5 hectare wijngaarden van Philippe liggen in het Maury gebergte en zijn omringd door struikgewas, de bodem bestaat voornamelijk uit schiste/leisteen. Er wordt vergist in betonnen cuves met dubbele wand voor optimale koeling. Ook worden de meeste wijnen 6 tot 9 maanden opgevoed op eikenhouten vaten. De opbrengsten liggen voor de meeste wijnen rond de 20 hl per ha.

De Wijnen

Juste ciel! Witte wijn van grenache gris van 90 jaar oude druivenstokken. Vergisting op eikenhoutenvaten (spontane vergisting), 6 maanden opgevoed op eikenhouten vaten.
Opbrengst 15 hl/ha. Geen toegevoegde sulfieten.

Les Loustics rode wijn van voornamelijk grenache noir en een beetje syrah. Vinificatie: maceration carbonique.

Grand Largue, rode wijn van 60% Llodener pelut (mutatie van grenache, heeft een iets dikkere schil, moeilijker te verbouwen vanwege latere rijping), 40% Carignan.
Traditionele vinificatie met hele trossen [spontane vergisting], 6 maanden opvoeding op eikenhouten foeders. Geen toegevoegde sulfieten.

Bon Plein, rode wijn van Grenache noir van 80 tot 100 jaar oude druivenstokken. Opbrengst: 8 hl/ha.
Traditionele vinificatie met hele trossen (spontane vergisting) 9 maanden opgevoed op eikenhouten vaten. Geen toegevoegde sulfieten.

Maury, Vin doux naturel van Grenache noir van 100 jaar oude druivenstokken.