Domaine Casot des Mailloles, van Alain Castex en Ghislaine Magnier uit Banyuls, Roussillon.

De wijnranken waar de druiven vandaan komen voor de cuvees; Blanc du casot, El Nino, Soula en Visinum zijn gelegen op de steile leisteen terrassen van de aan de kust gelegen bergen van Banyuls sur mer. En worden allen bewerkt met de hand en pikhouweel. De opbrengsten liggen laag, zo rond 10 hl/ha. De wijngaarden in het achterland van Collioure/Banyuls waar de druiven voor de wijnen; Tir a blanc, Canta manana en Poudre d`escampette vandaan komen, worden eveneens met de hand en pikhouweel bewerkt maar hebben een iets hoger rendement van zo`n 25hl/ha. De liefde die zij hebben voor de natuur, hun wijngaarden en de toewijding om de meest gezonde druiven te produceren,levert geweldige, bijna boven natuurlijke wijnen op!

De Wijnen

Tir a blanc, witte wijn gemaakt van Grenache blanc en Macabeu. Geen toegevoegde sulfieten.

Canta Manana, rose gemaakt van gelijke delen Grenache noir, Mourvedre en Carignan. Geen toegevoegde sulfieten.

Poudre d`escampette, rode wijn gemaakt van gelijke delen Grenache noir, Mourvedre en Carignan. Geen toegevoegde sulfieten.

Blanc du Casot, witte wijn gemaakt van 60% Grenache gris 30% Grenache blanc en de overige 10% van diverse witte druiven. Geen toegevoegde sulfieten.

Soula, rode wijn gemaakt van 100% Grenache noir. Geen toegevoegde sulfieten.

Vinsinum, rode wijn gemaakt van oa. Grenache noir, Grenache gris, Carignan, Syrah en Mourvedre. Geen toegevoegde sulfieten.