Domaine Leonine van Stephane Morin in Saint Andre, Roussillon

De sympathieke Stephane heeft een domein dat bestaat uit 12 hectare van Banyuls tot Passa, gecultiveerd in biologische landbouw (gecertificeerd qualité France).
De oogst wordt (uiteraard) handmatig gedaan en in bakjes van 10 kg. De druiven worden gedurende 24 uur gekoeld bewaard voordat ze worden geperst of in de cuve gaan.Alle verplaatsingen van de wijn gebeuren op zwaartekracht.Ook is het land nooit bespoten en ontdaan van (on)kruid door de vorige eigenaar, waardoor de wortels van de druivenstokken lekker diep hebben moeten groeien op zoek naar voeding. De opbrengsten liggen voor de meeste wijnen rond de 20 hl per ha.

De wijnen

Que pasa blanc, witte wijn van Grenache blanc et gris. bodem: graniet/granietzand. Geen toegevoegde sulfieten.

Bottle Neck, rode wijn van 50% grenache noir en 50% syrah, maceration carbonique. bodem: graniet/granietzand. Geen toegevoegde sulfieten.

Malophet, Domaine Leonine: een rode wijn, 60% carignan van 107 jaar oude druivenstokken! en 40% grenache.
bodem: graniet/granietzand, vinificatie: maceration carbonique, 6 maanden rijping op eikenhouten vaten. Geen toegevoegde sulfieten.

Carbone 14 rode wijn, 60% grenache noir, 20% grenache gris, 20% grenache blanc, van 60 jaar oude druivenstokken.
Het perceel waar de druiven van deze wijn groeien wordt geheel met de hand en paard bewerkt.bodem: graniet/granietzand. Geen toegevoegde sulfieten.

Les petites mains rode wijn van 100% grenache, egrappe (ontsteeld) Maceration carbonique. bodem: graniet/granietzand. Geen toegevoegde sulfieten.

Entre coeurs: een rode wijn van 100% grenache noir, De druiven van de 80 jaar oude druivenstokken die zijn gebruikt voor deze wijn groeien langs de ruige en steile kuststreek van Banyuls (Roussillon) die overwegend uit leisteen bestaat. De vinificatie van de wijn geschiedt volgens vinification carbonique, daarna volgt de persing van de druiven en vergist de wijn verder in de tank (dit geldt voor al zijn wijnen). De totale vergisting duurt zo’n 4 weken, hierna wordt de wijn nog negen maanden opgevoed op eikenhouten vaten. Geen toegevoegde sulfieten.