Yannick Pelletier, Saint Chinian in Languedoc.

De intuitieve wijnmaker Yannick heeft 10 hectare wijngaarden waarvan 65% op schiste en 23% op d`argilo-calcaires (klei en kalk) en 12% galets roules et d`argiles(kiezeltenen en klei).
Hij bewerkt zijn land zo veel als mogelijk met de hand.

De Wijnen

L`R de Rien, witte wijn van 50 jaar oude Terret blanc en gris. Geen toegevoegde sulfieten (wordt erg weinig van gemaakt)

L`Oiselet, rode wijn van 35% Cinsault, 45% Grenache, 10% Carignan, 10% Syrah. De cinsault vergist in zo`n 12 dagen en de Grenache en de Carignan vergisten tussen de 2 en de 3 weken, de wijn wordt vervolgens voor 18 maanden opgevoed op cementen cuves alvorens ze gebotteld wordt. Geen toegevoegde sulfieten.

L`engoulevent, rode wijn van 45% Grenache, 35% Carignan, 15% Syrah en 5% Cinsault. Een deel van de Grenache wordt carbonique vergist. De wijn wordt vervolgens voor 18 maanden opgevoed op cementen cuves alvorens ze gebotteld wordt.Geen toegevoegde sulfieten.

Les Coccigrues, rode wijn van 33% Carignan, 33% Grenache (zeer oude) en 33% mourverdre, opgevoed op eikenhouten vaten. Geen toegevoegde sulfieten.